VvSL Academie

De VvSL gunt elke leerling professionele begeleiding. Zo staat het verwoord in de visie van de vereniging. Dit betekent dat er voor elke decaan en loopbaanbegeleider goede scholing moet zijn, in elke fase van de loopbaan. Dus of je nou start als nieuwe decaan of juist behoefte hebt aan specialisatie. De VvSL helpt je op weg en biedt scholing, zowel in korte (masterclass) of meerdaagse vorm (cursus). Met oog voor sfeer en kwaliteit, passend bij de vereniging. Scholing van, voor en door decanen en met betrokken en deskundige cursusleiders!

cursusaanbod.png


Goed van start
De basis van LOB

Wanneer je begint als decaan komt er veel op je af. Vaak ga je meteen aan de slag en wordt er per direct van alles van je verwacht. Goede, praktijkgerichte scholing zal je helpen een goede start te maken!

De VvSL biedt een eigen cursus voor startende decanen. Deze is geschikt als voorbereiding op je nieuwe taak als decaan of loopbaanbegeleider. Maar je kunt hem ook parallel aan je start volgen en zo meteen je eigen praktijk erbij betrekken en vormgeven.

Daarnaast is er ook een online module waarmee je je kunt voorbereiden op de taak van decaan of loopbaanbegeleider. Deze module is gratis en wordt aangeboden door ‘Spons’ in samenwerking met de NVS/NVL.


Cursusaanbod 2020-2021: 

Cursus ‘Startende decanen” 
Online training - Kennismaking met LOB
Verbreden en Verdiepen
Meer over LOB 

Wanneer je wat langer meedraait als decaan ontstaan er vaak nieuwe vragen. Je wilt je als decaan verbreden en meer kennis opdoen. Of juist verdiepen: ergens beter in worden of je in iets specifieks scholen. Maar ook jezelf “up to date” houden.

Het jaarlijkse congres biedt hier gelegenheid voor met info- en workshops. Ieder jaar is er weer een scala aan onderwerpen en gastsprekers.

Maar de VvSL biedt ook korte, driedaagse cursussen aan. Met aandacht voor verschillende deelgebieden van het decanaat en de rol van decaan of loopbaanbegeleider. Gegeven door specialisten met hart voor LOB.


Cursusaanbod 2020-2021:

De decaan als loopbaanbegeleider VOL
De psychologie achter communicatie
Leidinggeven aan LOB 
Online leertraject LOB - met coach


Masterclasses

Naast de info- en workshops bij het congres biedt de VvSL masterclasses aan lopende het schooljaar. Van, voor en door decanen. Natuurlijk om nieuwe kennis op te doen of vaardigheden eigen te maken. Maar ook om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en informatie te delen: leren met en van elkaar!

Lopende het cursusjaar geeft de VvSL vorm aan deze masterclasses. Via de Nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Heb je een idee of suggestie mail dan naar
professionalisering@vvsl.nl.

De eerste masterclass komt tegemoet aan de behoefte om LOB een plek te geven binnen het beleid van de school zoals afgesproken bij de Kwaliteitsagenda LOB. Het betreft een masterclass LOB Beleidsplan, verzorgd door de Loopbaangroep. 


Masterclasses 2020-2021: 

masterclass LOB-beleidsplan GEANNULEERD​Ondanks de Coronacrisis rekenen we erop dat alle cursussen door kunnen gaan in de huidige vorm en zoals aangegeven op de website. Eventuele aanpassingen of wijzigingen in het aanbod zullen we tijdig doorgeven.


Voor alle cursussen geldt:

  • Aanmelden gebeurt via het aanmeldformulier
  • Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelden
  • Na aanmelding ontvangt de cursist een bevestiging met daarin de voorwaarden die de VvSL hanteert bij de cursussen
  • Bij meer interesse dan plek wordt er contact opgenomen met de deelnemer(s) over plaatsing op een wachtlijst of gezocht naar een andere oplossing
  • Bij te weinig aanmeldingen kan een cursus niet doorgaan. Cursisten die zich reeds aangemeld hebben ontvangen dan uiteraard bericht
  • Facturering vindt plaats na de bevestiging van doorgang
  • Bij annulering binnen vier weken vóór de eerste cursusdag worden kosten in rekening gebracht.
  • Op de cursusdagen wordt een lunch aangeboden
  • Aan het eind van iedere cursus ontvangen deelnemers een certificaat

Voor vragen of meer informatie over het professionaliseringsaanbod kun je contact opnemen met Annemieke en Barbara via professionalisering@vvsl.nl

IMG_9040b2.jpg
Barbara.jpg