Gespreksvoering met de focus op LOB

Hoe voer je in korte tijd een effectief gesprek? Hoe kom je erachter wat je leerling nodig heeft in het studiekeuzeproces? Hoe kun je je als decaan of mentor in de rol van loopbaancoach verder ontwikkelen? In de beperkt beschikbare tijd wil je als decaan of mentor je leerlingen, aansluitend op hun behoeften, zoveel mogelijk meegeven om verder te komen in hun ontwikkelings- en keuzeproces. Meer gereedschappen voor effectievere gespreksvoering helpen je daarbij.

In de tweedaagse VvSL-training "LOB-gesprekken voeren":

  • Scherp je je gesprekstechnieken en luistervaardigheid aan voor het (nog) effectiever voeren van loopbaangesprekken,
  • Leer je meer over de achtergronden van het (studie)keuzeproces, 
  • Leer je meer over het activeren van leerlingen
  • Werk je aan een coachende houding en 
  • Wordt de aangeboden theorie steeds gekoppeld aan gespreksoefeningen.

De theoretische onderdelen en het oefenen van gesprekken zijn niet specifiek gericht op havo/vwo. Aan deze VvSL-training kunnen dus ook vmbo/mavo-decanen en -mentoren deelnemen. Leonore Zuijderhoudt is psycholoog. Zij heeft jarenlange ervaring als loopbaanbegeleider en trainer en begeleider van leerlingen, studenten en hun docenten (WO, HBO, VO) op het gebied van studiekeuze, gespreksvoering en ‘de Psychologie achter Communicatie’. De trainingen worden gegeven vanuit een oplossings-en krachtgerichte benadering. Decanen die (zich met) hun mentoren willen scholen op bovengenoemde gebieden, kunnen dit op locatie doen (zie www.ztb.nu). Decanen die zich na de training LOB-gesprekken voeren verder willen ontwikkelen als loopbaancoach, kunnen daarvoor de opleiding De decaan als loopbaancoach volgen (zie www.lob123.nl). Voor decanen en mentoren die zich willen verdiepen in de meer psychologische kanten van gespreksvoering is er de training Contact Centraal (zie www.contactcentraal.nl).


Trainingsinformatie:

voor wie

decanen en mentoren vmbo/mavo, havo en vwo

data

op donderdagen

tijd

10.00 – 16.00 uur

locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht

deelnemerskosten

€ 450,- voor twee trainingsdagen inclusief alle cursusmaterialen, een reader, koffie/thee en lunchbuffet. Dit bedrag geldt ook voor mentoren van een school met een decaan die VvSL-lid is.
Niet-leden en mentoren van een school waarvan de decaan geen VvSL-lid is betalen € 500,-

aanmelden

is momenteel niet mogelijk

plaatsing

in volgorde van aanmelding

meer informatie

professionalisering@vvsl.nl