LOB-gesprekken voeren

Hoe voer je in korte tijd een effectief gesprek? Hoe kom je erachter wat je leerling nodig heeft? Hoe kun je je als decaan of mentor in de rol van loopbaancoach verder ontwikkelen? In de beperkt beschikbare tijd wil je als decaan of mentor je leerlingen, aansluitend op hun behoeften, zoveel mogelijk meegeven om verder te komen in hun ontwikkelings- en keuzeproces. En dat kan via een kort antwoord op een vraag, met een passende verwijzing of door een effectief gesprek.

In de tweedaagse VvSL-training "LOB-gesprekken voeren":

  • Scherp je je gesprekstechnieken aan voor het voeren van loopbaangesprekken,
  • leer je nog meer over de achtergronden van het (studie)keuzeproces, 
  • ontwikkel je vaardigheden die leerlingen stimuleren om beter met LOB aan het werk te gaan,
  • ervaar je werkvormen die je individueel en groepsgewijs zelf kan toepassen in je begeleiding,
  • werk je aan een coachende houding en 
  • wordt de aangeboden theorie uiteraard geoefend.

De theoretische onderdelen en het oefenen van gesprekken zijn niet specifiek gericht op havo/vwo. Aan deze VvSL-training kunnen derhalve ook vmbo/mavo-decanen en -mentoren deelnemen.

De training wordt gegeven door Leonore Zuijderhoudt, psycholoog. Leonore werkte 11 jaar als studiekeuzebegeleider van scholieren en studenten en was 10 jaar trainer van docenten bij de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. Eerder werkte zij 13 jaar als loopbaanbegeleider en trainer voor medewerkers van de Utrechtse universiteit.

Decanen die zich na de training LOB-gesprekken voeren verder willen ontwikkelen als loopbaancoach, kunnen daarvoor de opleiding De decaan als loopbaancoach volgen (zie www.lob123.nl). Voor decanen en mentoren die zich willen verdiepen in de meer psychologische kanten van gespreksvoering is er de training Contact Centraal (zie www.contactcentraal.nl).


Trainingsinformatie:

 voor wie

 decanen en mentoren vmbo/mavo, havo en vwo

 data

 op donderdagen

 tijd

 10.00 – 16.00 uur

 locatie

 Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht

 deelnemerskosten

 € 450 voor twee trainingsdagen en inclusief alle cursusmaterialen, een reader, koffie/thee en lunchbuffet. Dit bedrag geldt ook voor mentoren van een school met een decaan die VvSL-lid is. Niet-leden en mentoren van een school waarvan de decaan geen VvSL-lid is betalen € 500.

 aanmelden

 is momenteel niet mogelijk

 plaatsing

 in volgorde van aanmelding

 meer informatie

 secretaris@vvsl.nl