DecaZine

Het verenigingstijdschrift DecaZine is een weerspiegeling van het brede werkterrein van schooldecanen, andere loopbaanbegeleiders en aansluitingscoördinatoren voortgezet onderwijs-hoger onderwijs. In informatieve achtergrondartikelen en opiniërende (gast)columns. In verhalen over de dagelijkse praktijk van LOB en de rol daarin van de decaan in de school. En er is aandacht voor de ontwikkelingen en de profilering binnen het voortgezet onderwijs, vervolgopleidingen, de arbeidsmarkt, de aansluiting voortgezet onderwijs-hoger onderwijs, professionalisering van loopbaanbegeleiders, veranderingen in wet- en regelgeving. In korte (nieuws)berichten komt bovendien de actualiteit aan de orde.

Het tijdschrift verschijnt driemaal per schooljaar: in december, maart of april en juni.
VvSL-leden ontvangen het verenigingstijdschrift digitaal en in gedrukte vorm thuis op hun deurmat.
DecaZine is exclusief voor VvSL-leden. Alle reeds verschenen nummers zijn hier te vinden.


Redactie

  hoofdredactie  Marlies van Tooren                                                        decazine@vvsl.nl                                                           
  Marcel Bouwman


Studiekeuzespecial

De Studiekeuzespecial is sinds 2016 een onmisbare bron van informatie voor havo/vwo-leerlingen en hun ouders, decanen en mentoren. De Studiekeuzespecial verschijnt dit jaar voor de zesde maal, deze keer voor het eerst als gezamenlijke uitgave van de VvSL en de NVS-NVL.

Net als in vorige edities vindt de havo/vwo-leerling hier alle informatie over studeren overzichtelijk gerangschikt in vier hoofdstukken:

1. Hoe kies ik een studie?
2. Hoe meld ik me aan?
3. Hoe betaal ik mijn studie?
4. Wat kan ik doen als het heel goed of juist goed fout gaat met mijn studie?


Daarnaast vertellen studenten en leerlingen zelf over de soms grillige paden in hun studiekeuzeproces en schrijft Mirjam Spitholt in haar gastcolumn, hoe zij via dwaalwegen uiteindelijk docent Gelukskunde geworden is.

BESTEL HIER JE EXEMPLAREN!

Praktische adviezen en tips
Een lijst met nuttige webadressen, per hoofdstuk bij elkaar gezet, biedt leerlingen informatie waarmee zij zelf hun oriëntatie kunnen voortzetten, Hermien Miltenburg geeft bruikbare adviezen voor de ouders en Hogeschool InHolland laat met aansprekende infographics zien hoe je succesvol en ontspannen kunt studeren, ook in coronatijd.

Onbelemmerd studeren
Nieuw dit jaar is het artikel Onbelemmerd studeren, over de mogelijkheden tot extra hulp bij dyslexie, autisme, fysieke handicaps of andere persoonlijke omstandigheden die studeren kunnen belemmeren.

Bestelinformatie
De Studiekeuzespecial is te bestellen in pakketten van 25 exemplaren.
Verschijnt: medio september
Prijs per pakket: € 45,00 excl. btw. / incl. btw € 49,05

Bestel uiterlijk voor 23 juli a.s. via deze link!


Decazine_25.png
Decazine_24.png
Decazine_23.png
thumb_vvsl_studiekeuzespecial.jpg